Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařená mrkev po asijsku s chilli a petrželkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zavařená mrkev po asijsku s chilli a petrželkou - postup přípravy

Vyzkoušejte snadný recept na zavařenou mrkev připravenou na asijský způsob s pikantní zelenou chilli papričkou a osvěžující petrželkou. Tato lahodná pochoutka skvěle doplní pečené a grilované maso.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice o velikosti 700 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.

2. KROK

Mrkev očistěte, nastrouhejte ji na tenké proužky a umístěte ji do velké mísy. Celou hlavičku česneku oloupejte a nastrouhejte ji na jemném struhadle.

3. KROK

Zelenou chilli papričku nakrájejte na kolečka a přidejte ji k mrkvi. Směs dochuťte pálivou paprikou, mletým pepřem a solí. Všechny ingredience spolu velmi důkladně promíchejte.

4. KROK

Petrželku nakrájejte na větší kousky a dejte ji bokem. Na dno sklenice vložte bobkový list a naplňte ji mrkví až do poloviny. Poté přidejte nasekanou petrželku a znovu navrstvěte mrkev až po okraj.

5. KROK

Šťávu, kterou mrkev pustila nalijte do sklenic a postupně je zalijte 80–100 ml oleje. Do každé přidejte ještě lžičku octa a přiklopte je víčky. Na dno hrnce položte utěrku a na ni vyskládejte sklenice.

6. KROK

Do hrnce nalijte studenou vodu do 2/3 výšky sklenic a přiveďte ji k varu. Jakmile začne voda vařit, zavařujte mrkev po dobu 15 minut. Poté je vyjměte z vody a pevně utáhněte víčka. Poté je uložte na temné a chladné místo a skladujte až 1 rok.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů