Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené meruňky ve sladkokyselém nálevu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Zavařené meruňky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy

Zavařené meruňky ve sladkokyselém nálevu jsou originální pochoutkou, která vás překvapí svou bohatou chutí. Skvěle se hodí k masu, do salátů i k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky důkladně omyjte, vypeckujte a naplňte jimi sterilizované sklenice, ve kterých je zalijte vodou.

Poznámka: Díky tomuto kroku přesně odměříte, kolik nálevu budete muset připravit.  

2. KROK

Vodu ze sklenic přelijte do hrnce, smíchejte ji s cukrem, kyselinou citronovou a přiveďte ji k varu. Po 3 minutách nálevem naplňte sklenice s meruňkami, které volně uzavřete a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou.  

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu až po víčka sklenic a meruňky zavařujte 10 minut. 

Poznámka: V tomto receptu byly použity sterilizované sklenice o objemu 500 ml. V případě větších sklenic bude nutná delší sterilizace.

4. KROK

Zavařené meruňky z hrnce opatrně vyjměte, víčka utáhněte a nechte je volně chladnout. Poté je uchovávejte na chladném a tmavém místě.

Tip: Po otevření meruňky co nejdřív zkonzumujte a uchovávejte je v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů