Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě - postup přípravy

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě vám umožní pochutnat si na šťavnatém masu kdykoliv budete mít chuť. Vyzkoušejte recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřový bůček nakrájejte na kostky, které ochuťte ze všech stran solí, pepřem a drceným kmínem. 

Poznámka: Obsahuje-li bůček příliš tučné části, odstraňte je.

2. KROK

Masem naplňte sterilizované sklenice tak, aby zůstal pod víčkem 2cm prostor. Poté do každé sklenice nalijte 2 lžíce studené vody. 

Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.

3. KROK

Hrdla sklenic otřete čistým ubrouskem a pevně je uzavřete víčky. Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým čistou utěrkou a zalijte je studenou vodou až po víčka. Sklenice s masem zavařujte při teplotě 100 °C po dobu 2 hodin. 

4. KROK

Poté sklenice z hrnce vyjměte a nechte je volně vychladnout. Za 24 hodin celý proces zopakujte, ale zavařujte pouze 1 hodinu.

5. KROK

Po uvaření sklenice znovu vyjměte, nechte je volně vychladnout a následně je skladujte na tmavém a chladném místě nebo v lednici. 

Poznámka: Množství masa určete podle toho, jak velké sklenice jím chcete plnit.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů