Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě - postup přípravy
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě vám umožní pochutnat si na šťavnatém masu kdykoliv budete mít chuť. Vyzkoušejte recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Vepřový bůček nakrájejte na kostky, které ochuťte ze všech stran solí, pepřem a drceným kmínem.
Poznámka: Obsahuje-li bůček příliš tučné části, odstraňte je.
Masem naplňte sterilizované sklenice tak, aby zůstal pod víčkem 2cm prostor. Poté do každé sklenice nalijte 2 lžíce studené vody.
Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Hrdla sklenic otřete čistým ubrouskem a pevně je uzavřete víčky. Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým čistou utěrkou a zalijte je studenou vodou až po víčka. Sklenice s masem zavařujte při teplotě 100 °C po dobu 2 hodin.
Poté sklenice z hrnce vyjměte a nechte je volně vychladnout. Za 24 hodin celý proces zopakujte, ale zavařujte pouze 1 hodinu.
Po uvaření sklenice znovu vyjměte, nechte je volně vychladnout a následně je skladujte na tmavém a chladném místě nebo v lednici.
Poznámka: Množství masa určete podle toho, jak velké sklenice jím chcete plnit.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem