Zavařený paprikový salát s asijskými bylinkami - postup přípravy
Pochutnejte si na kořeněném zavařeném paprikovém salátu, který můžete servírovat samostatně, ale také jako přílohu k hlavnímu chodu. Je chuťově zajímavý a šťavnatý.
Ingredience
Papriky omyjte, zbavte semeníků a nakrájejte je na proužky. V míse je smíchejte s nastrouhaným česnekem, nasekanou petrželkou, solí, cukrem, kořením Asijské bylinky a octem.
Ingredience důkladně zamíchejte, mísu přikryjte pokličkou a vložte ji na 1 hodinu do lednice. Poté do salátu vmíchejte olej a směsí naplňte sterilizované sklenice, na které volně položte víčka a které vložte do hrnce vyloženého utěrkou.
Do hrnce nalijte vodu po víčka, hrnec přikryjte pokličkou a zavařujte 15 minut. Poté sklenice vyjměte z hrnce, víčka pevně utáhněte a zavařený paprikový salát nechte volně vychladnout.
Tip: Salát můžete podávat samostatně, s pečivem nebo ho použít jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт