Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařený salát z 5 druhů zeleniny

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zavařený salát z 5 druhů zeleniny - postup přípravy

Zavařený salát vám umožní pochutnávat si na čerstvé zelenině po celý rok, aniž by ztratila své výživové hodnoty. Výhodou salátu je jeho trvanlivost a skvělá chuť.

Ingredience pro:
6 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte, odkrojte z nich okraje, které nebudete používat a nakrájejte je na kolečka. Na proužky nakrájejte také papriky, z kterých předem odstraňte semeníky. 

2. KROK

Nyní na proužky nakrájejte cibuli a na plátky oloupané stroužky česneku. Rajčata omyjte a odstraňte z nich stopky a nakrájejte je na plátky. Veškerou nakrájenou zeleninu smíchejte v jedné větší míse a přidejte k ní nasekanou  petrželku. 

3. KROK

Zeleninu a bylinky zalijte olejem, zasypte solí a vše důkladně promíchejte. Poté salát nechte 1 hodinu odpočívat. Po této době salátem, včetně nálevu, naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou. 

4. KROK

Do hrnce nalijte vodu do ¾ výšky sklenic a vařte ji při 70 °C po dobu 40 minut. Sklenice se zavařeným salátem vyjměte, otevřete a do každé z nich vsypte 1 lžičku cukru a vlijte 1 lžičku octa. 

5. KROK

Sklenice znovu pevně uzavřete a nechte je volně chladnout. 

Tip: Zavařený salát můžete servírovat jako svačinku nebo přílohu k hlavnímu jídlu.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů