Zdravý zeleninový salát z čínského zelí - postup přípravy
Chcete svůj jídelníček odlehčit? Pak vyzkoušejte snadný zeleninový salát z čínského zelí, mrkve a okurky. Připravený jej budete mít během několika málo minut a doplníte díky němu celou řadu důležitých vitamínů.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete a očistíte čínské zelí. Pak jej zbavte koštálu a nakrájejte na menší kostičky. Zelí následně přeneste do velké mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhanou a loupanou korejskou mrkev.
Dokončování zeleninového salátu a jeho servírování
Nyní si k ruce vezměte menší misku a do ní vlijte 40 ml vody. V té rozmíchejte kukuřičný škrob. Dále si v pánvi zahřejte sójovou omáčku a vlijte k ní škrobový roztok. Míchejte do zhoustnutí.
Nakonec vložte do husté omáčky na kostičky pokrájenou okurku spolu s nasekanou jarní cibulkou. Tuto směs zakomponujte k čínskému zelí a mrkvi a řádně promíchejte vařečkou. Rovněž nezapomeňte vsypat na suché pánvi opražená sezamová semínka.
A váš salát je připraven ke konzumaci. Dopřejte si ho třeba s čerstvým pečivem typu bagetka anebo s celozrnným chlebem. Dobrou chuť.
Různé variace zeleninového salátu
Pokud vám v salátu chybí nějaká zelenina, není problém ji doplnit. Hodit se budou například cherry rajčátka anebo ta klasická pokrájená na kostky. Přidat můžete třeba i sušená rajčata, kapary, černé i zelené olivy, kukuřici, sladké papriky, grilované cukety. Možností se naskýtá požehnaně. Milovníci masa zase mohou zakomponovat k zelenině i grilovaná kuřecí prsíčka či hovězí steak najemno naplátkovaný.