Želé z červeného rybízu jen ze 2 surovin - postup přípravy
Želé z červeného rybízu je jednoduchý způsob, jak zpracovat sezónní ovoce a uchovat si jeho chuť po celý rok. Je ideální k pečivu, do dezertů i k přípravě sladkých jídel.
Ingredience
Omytý a obraný rybíz vložte do většího hrnce a přiveďte ho k varu. Po 3 minutách směs propasírujte a tekutinu vlijte zpět do hrnce.
Poznámka: Díky receptu můžete získat 1000 ml tekutiny.
Do tekutiny vmíchejte cukr, znovu ji přiveďte k varu a po 15 minutách směs rozlijte do sterilizovaných sklenic. Želé z červeného rybízu nechte vychladnout, poté sklenice uzavřete a na 5 minut je obraťte dnem vzhůru.
Pochoutku skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření želé co nejdřív zkonzumujte a uchovávejte ho v lednici.
Tip: Želé můžete použít na pečivo a k přípravě sladkých jídel i dezertů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Teď Pojďme vařit!

