Zelené fazolky na smetaně s vejcem - postup přípravy
Dobrý a jednoduchý hlavní chod si můžete připravit i bez masa, a to ze zelených fazolek. Svůj osvědčený recept na fazolky na smetaně nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Ingredience
Dejte pokrájené zmražené fazolky do hrnce, zalijte je vodou a osolte (lze samozřejmě použít i čerstvé nebo nakládané). Vařte je, dokud nebudou měkké.
Pak přilijte smetanu na vaření rozmíchanou s trochou hladké mouky. Pro ještě smetanovější chuť lze použít i smetanu ke šlehání. Množství mouky upravte tak, aby omáčka byla akorát hustá.
Nechte mouku několik minut provařit a nezapomeňte míchat. Omáčku pak dle chuti dosolte, okyselte octem a doslaďte. Podávejte ji s vejcem vařeným na tvrdo a vařeným bramborem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.