Zeleninová polévka na spalování tuku - postup přípravy
Přes veškerá předsevzetí se beztak konec roku a s ním spojené oslavy neobejdou bez spousty nezdravého a kalorického jídla. Začátek roku tak můžete spojit s odlehčovací kúrou, s níž vám může pomoci správná strava, třeba tato zeleninová polévka, která je doslova spalovačem tělesného tuku.
Ingredience
Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno a nechte ji osmahnout v hrnci s trochou rostlinného oleje. Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k cibuli osmahnuté dorůžova.
Zatímco se cibule s mrkví smaží, nakrájejte na proužky červenou a žlutou papriku, a když mrkev v hrnci získá žlutavou barvu, přidejte papriku do hrnce. Vše promíchejte a nechte opět společně restovat.
Květák rozdělte na růžičky. Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, včetně nati a vše přidejte do hrnce s ostatní zeleninou. Zalijte ji litrem vody, přidejte lžičku soli, dobře promíchejte a nechte pod pokličkou vařit.
Rozkrojte rajče a nastrouhejte ho na struhadle. Tím ho zbavíte slupky a získáte jemnou konzistenci. Strouhané rajče přilijte do hrnce s polévkou, vraťte zpět pokličku a pokračujte chvíli ve vaření.
Když se rajče s polévkou spojí, přidejte prolisované dva stroužky česneku (případně jejich množství uzpůsobte vlastní chuti) a všechnu zeleninu v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Polévku na závěr případně dosolte či dochuťte jiným kořením, servírujte ji do talířů, posypejte nahrubo nasekanou petrželkou a podávejte.