Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s bramborem, paprikou a vejci

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninová polévka s bramborem, paprikou a vejci - postup přípravy

Tato zdravá zeleninová polévka je nejen výjimečně lahodná, ale také velmi jednoduchá na přípravu. V kombinaci se zapečenou bagetkou bude zaručeně chutnat celé rodině.

Ingredience pro:
1 porce

Polévka

Zapečená bageta

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. V hrnci rozpalte trochu olivového poleje a cibuli na něm smažte přibližně 3–5 minut

2. KROK

Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a poté ji přimíchejte k cibuli. Papriky všech barev očistěte, nakrájejte na malé kostičky a přidejte k cibuli a mrkvi.

3. KROK

Hrnec přikryjte pokličkou a duste zeleninu na mírném ohni cca 10 minut. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory a vše zalijte 1,2 l vody. Přikryjte hrnec pokličkou a vařte polévku dalších 10 minut na středním plameni.

4. KROK

Mezitím si nakrájejte nadrobno petrželku a několik lístků máty. Jakmile uplyne 10 minut, polévku osolte a opepřete, promíchejte a opět přiklopte pokličkou.

5. KROK

Do polévky nasypejte vlasové nudle, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte vařit dalších 12 minut. Mezitím si do misky rozklepněte 2 vejce a rozšlehejte je. Přidejte k nim 100 g bílého jogurtu, dobře vše promíchejte metličkou a odložte misku stranou. Po 12 minutách do polévky přilijte dalších 400 ml vody a promíchejte. Opět přiklopte.

6. KROK

Mezitím si připravte zapečené bagetky. Bagetu nakrájejte na stejně široké plátky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každý plátek posypejte provensálským kořením, sladkou mletou paprikou a sušeným česnekem (případně jiným kořením dle chuti). Na závěr je zakapejte olivovým olejem, posypejte troškou strouhaného parmazánu a dejte zapéct do předehřáté trouby na 200 stupňů na zhruba 15 minut.

7. KROK

Poté do polévky zamíchejte nasekanou petrželku a mátu. Do jogurtové směsi s vejci odeberte 1–2 naběračky vývaru z polévky, promíchejte a poté vlijte směs do hrnce. Naposledy vše zamíchejte. Hotovou zeleninovou polévku podávejte se zapečenými bagetkami.

8. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů