Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chutné a jednoduché nepečené tiramisu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Chutné a jednoduché nepečené tiramisu - postup přípravy

Tiramisu patří mezi vyhlášené italské dezerty. Ochutnat ho nemusíte jenom na dovolené. Stačí pár správných ingrediencí, dodržení našeho postupu a můžete si na něm pochutnávat i doma. I když jste začátečník.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do mísy vložte žloutky. Nádobu dejte do vodní lázně a pomalu zahřívejte. Během toho důkladně šlehejte žloutky spolu s cukrem. Míchejte metličkou do doby, než se cukr rozpustí a než vznikne pěnivá a nadýchaná, lehká konzistence. V tu chvíli odstavte ze sporáku a nechte chladnout. Mezi tím si připravte želatinu. Tu zalijte šedesáti mililitry vody, vložte na 15 vteřin do mikrovlnky a poté nechte nabobtnat.

2. KROK

Želatinu přidejte do žloutkového základu a promíchejte. V této fázi přidejte také mascarpone a vše zašlehejte dohromady. Přidávejte také ostatní ingredience, a to vanilkovou esenci a také vyšlehanou šlehačku. Vše důkladně, ideálně už jenom ručně promíchejte, abyste vytvořili nadýchaný a jemný krém, který je správným základem každého správného tiramisu.

3. KROK

Vezměte cukrářské piškoty a namáčejte je do kávy. Tu nalijte do hlubokého talíře, aby se s piškoty lépe pracovalo. Káva by měla být dostatečně silná a bez lógru. Namočené cukrářské piškoty vyskládejte na dno dortové formy tak, aby ho celé zakrývaly. V případě nutnosti nějaké nalámejte.

4. KROK

Na vrstvu piškotů naneste část hotového krému. Následuje opět vrstva piškotů namočených v kávě a následně znovu vrstva krému. Konečná vrstva by měla být ta krémová.

5. KROK

Horní vrstvu krému uhlaďte do roviny. Pokud krém zbyl, je možné ho dát do cukrářského sáčku a vršek tiramisu ozdobit. Finální fází už je jenom posypání kakaovým práškem. Takto připravené tiramisu vložte tuhnout do lednice. Po vyndání rozdělejte dortovou formu a známý italský dezert můžete krájet a servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů