Zeleninová sekaná z trouby - postup přípravy
Léto je jednoznačně obdobím ovoce a zeleniny, které bychom v tuto roční dobu měli konzumovat co nejvíce, a to v jakékoli podobě. Proto se dnes podíváme na recept, který je plný zeleniny a věřte, že s touto zeleninou sekanou nebude chybět maso ani jeho největším fanouškům, protože je nejen chutná, ale také velmi jednoduchá, rychlá, není mastná a chutná naprosto jedinečně. Po masu se vám rozhodně stýskat nebude a dostanete do celé rodiny mnohem více zeleniny.
Ingredience
Vzhledem k tomu, že pracujeme se zeleninou, musíte ji v první řadě očistit. Poté ji nastrouhejte. Na pořadí nezáleží, ale nesmíte zapomenout z cukety vymačkat šťávu. Do hluboké mísy přidejte brambory, mrkev, cuketu a strouhanou cibuli.
Strouhanku si připravte zvlášť. Dva plátky chleba rozdrťte v mixéru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200 stupních po dobu 5 minut. Bude mnohem chutnější než kupovaná.
Do mísy se zeleninou přidejte jemně prolisovaný česnek a nakonec nadrobno nakrájenou petrželku a vejce. Směs dochuťte solí, pepřem a olejem.
Všechny přísady velmi důkladně promíchejte, dokud nezískáte homogenní směs. Skleněnou misku vymažte olejem i s okraji. Vložte do ní směs a zeleninu dobře utěsněte lžící.
Pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 50 minut, nebo dokud se nevytvoří zlatá kůrka.
Pokrm můžete podívat se smetanou nebo oblíbenou omáčkou.