Zeleninové lečo s cuketou a vejci - postup přípravy
Lečo je docela nepohledné, o to však chutnější jídlo ze zeleniny, vajec a případně také uzeniny, které oceníte jako lehký a rychlý oběd během horkých letních dní. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Zdeňka Laštůvková.
Ingredience
Cibuli, rajčata, cuketu a papriky nakrájejte na malé kousky. V pánvi nebo v hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte v něm cibuli dozlatova. Poté přidejte ostatní druhy zeleniny, promíchejte a vše společně duste doměkka.
Když je zelenina měkká, vyklepněte do ní vajíčka, osolte je a opepřete a, pokud chcete, přidejte také na kousky pokrájenou uzeninu. Vše společně chvíli za občasného promíchání restujte, odstavte ze sporáku a podávejte.
Pokud vám lečo zachutná, můžete také zeleninové směsi připravit více a předtím, než k ní přidáte vejce a uzeninu, ji naplnit do čistých a sterilizovaných sklenic. Ty zavíčkujte, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. I bez zavařování takto vydrží směs i déle než rok. Pak už ji stačí jen vyklopit ze skleničky, nechat prohřát a připravit tak, jak uvádíme výše.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.