Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karbanátky v tomatové omáčce

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Karbanátky v tomatové omáčce - postup přípravy

Karbanátky z mletého masa připravované na pánvi lze podávat s tomatovou omáčku na italský způsob. Spolu s bramborem jsou vynikající.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte mleté maso do mísy, přidejte strouhanku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pak přidejte vejce, dle chuti vše osolte a promíchejte. Udělejte ze směsi malé karbanátky a osmahněte je na rozpáleném oleji z obou stran. Poté je odložte na talíř.

2. KROK

Nakrájejte na jemno cibuli a nasekejte 3 stroužky česneku. Dejte smažit česnek na mírném plameni na troše oleje. Po minutě přidejte cibuli.

3. KROK

Po 2 minutách přidejte sušená rajčata, vše zarestujte a pak přilijte hovězí vývar nebo kostku vývaru rozpuštěnou v 250 mililitrech vody. Nakonec přidejte rajčatovou máčku, chilli papričku a osolte.

4. KROK

Nakrájejte oloupané brambory na kusy a mrkev na kolečka. Do pánve dejte mrkev, brambory, olivy a kapary. Poté vraťte karbanátky do pánve. Přikryjte ii poklicí a asi 35 až 40 minut vše duste pod poklicí do měkka. Hotové jídlo posypejte nasekanou petrželkou či koprem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů