Zelňačka s uzeným masem a brambory - postup přípravy
Zelňačka s uzeným masem je výživná, zahřeje a dokonale zasytí. Pochutnejte si na tradiční polévce podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.
Základ
Jíška
Zdobení
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky stejně, jako uzené maso. K bramborám přidejte bobkový list, nové koření, pepř, kmín, mletou sladkou papriku. Směs vložte do vroucího vývaru společně se zelím a vše vařte 30 minut.
Mezitím v rendlíku rozpalte olej s máslem a moukou a jíšku vařte 15 minut. Jakmile začne hnědnout, vmíchejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení 2–3 minuty.
Po půl hodině vmíchejte do polévky uzené maso, kostky bujónu a připravenou jíšku. Zelňačku s uzeným masem vařte ještě minimálně 10 minut a poté ji servírujte posypanou petrželkou. Ke každé porci můžete přidat oblíbené pečivo.
Poznámka: Po přidání jíšky je nutné pokrm důkladně provařit, aby byl lépe stravitelný.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou