Zelňáky z čerstvého zelí s kefírem - postup přípravy
Skvělé do zlatova usmažené zelňáky snadno připravíte i z čerstvého hlávkového zelí. Stačí je jen zadělat s těstem, v němž je kefír.
Ingredience
Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte k němu sůl. Pomačkejte ho nejprve šťouchadlem na brambory a poté pokračujte rukama, tak aby začalo pouštět vodu a zkřehlo. Můžete ho ale i krátce povařit. Pak k němu přidejte vejce, kefír, pepř, hladkou mouku a sodu a vymíchejte těsto.
Dejte na pánev rozpálit trochu oleje. Z těsta udělejte malé placičky a osmažte je z obou stran do zlatova.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.