Zelný salát s okurkou a jogurtem - postup přípravy
Pokud hledáte recept na rychlou osvěžující mňamku bez dlouhého vaření, připravte si tento zelný salát. Recept vám zabere pouhých 20 minut a můžete si jej připravit k svačince nebo jako lehkou večeři.
Ingredience
Do hrnce vložte vajíčka, zalijte je horkou vodou a vařte 10 minut. Poté je vyjměte, nechte vychladnout a oloupejte. Zatímco se vejce vaří, nakrájejte zelí na jemné proužky a vložte do mísy.
Nyní nakrájejte salátovou okurku na tenké proužky a přidejte ji do mísy k zelí. Oloupaná vejce rozkrojte na poloviny a vyjměte z nich žloutky. Bílky nakrájejte na měsíčky a přidejte do mísy se zeleninou.
Žloutky vložte do jiné mísy, osolte je a rozmačkejte pomocí vidličky. Poté do nich přidejte olej s jogurtem a směs důkladně zamíchejte tak, aby se všechny ingredience propojily. Na závěr přidejte do žloutkové směsi hořčici.
Tip: Nemáte-li po ruce jogurt, můžete použít zakysanou smetanu.
Jarní cibulku a kopr nakrájejte nadrobno a vsypejte je do mísy se zelím. Celou směs zalijte hmotou ze žloutků s jogurtem a opatrně vše promíchejte.
Poznámka: Než budete zelný salát s okurkou podávat, dejte ho vychladit do lednice minimálně na půl hodiny.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ještě chutnější!