Žloutkový krém s máslem - postup přípravy
Připravit chutný a jemný krém do zákusků nemusí být žádná věda. Přesvědčte se o tom třeba s tímto jednoduchým receptem. Žloutkovou směs s máslem oceníte zejména k plnění pečeného odpalovaného těsta.
Ingredience
V hrnci se silnějším dnem si vyšlehejte vaječné žloutky spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Poté přilijte 50 mililitrů mléka.
Směs dejte na chvíli stranou a přiveďte si k varu zbývající množství mléka. Až se začne vařit, vlijte do něj žloutkovou tekutinu a při stálém míchání nechte probublávat do zhoustnutí.
Nakonec pudink odstavte z plotny, přikryjte potravinovou fólií a nechte zcela zchladnout.
Až bude pudinková hmota zcela studená, začněte ji po lžících zašlehávat do změklého másla.
Před použitím nechte hotový žloutkový krém chladit v lednici po několik hodin. Výtečný bude nejen do pečeného odpalovaného těsta, ale třeba i na piškotové zákusky a dorty.
Dobrou chuť.
Chtěli byste svůj žloutkový krém rozšířit o další příchutě? Není tedy nic snazšího než tak učinit. Do směsi můžete zašlehat například jemně namleté lískové nebo vlašské oříšky. Výtečný však bude krém i s kakaovou a čokoládovou příchutí. Možné je do něj zakomponovat kromě jiného i trochu rumové esence nebo strouhaný kokos. A jak dokonale krém zjemníte? Když do něj vmícháte tuhou šlehačku nebo třeba italský sýr zvaný mascarpone. Vykouzlíte tak lahůdku, která by se dala jíst dokonce i samotná se sušenkami a čerstvým ovocem.