Jogurtová bábovka s rozinkami - postup přípravy
V případě, že toužíte po dezertu, který je nadýchaný, jemný a rozplývá se na jazyku, připravte si jogurtovou bábovku. Obsahuje rozinky, které jí dodávají jedinečnou chuť.
Těsto
Do formy
Na posypání
Ve větší míse vyšlehejte vejce, do kterých přidejte špetku soli s cukrem. Pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne světlá pěna – potrvá to asi 5 minut.
Do pěny přidejte olej s bílým jogurtem a směs šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Nyní přidejte směs mouky a kypřicího prášku do pečiva a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
Do těsta vmíchejte rozinky a poté ho vlijte do formy na bábovku. Jogurtovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Formu vymažte olejem a vysypte moukou.
Upečenou bábovku z formy vyklopte na servírovací talíř, posypte ji moučkovým cukrem, nechte ji vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou do ní zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker essen