Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jogurtová bábovka s rozinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jogurtová bábovka s rozinkami - postup přípravy

V případě, že toužíte po dezertu, který je nadýchaný, jemný a rozplývá se na jazyku, připravte si jogurtovou bábovku. Obsahuje rozinky, které jí dodávají jedinečnou chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Do formy

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse vyšlehejte vejce, do kterých přidejte špetku soli s cukrem. Pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne světlá pěna – potrvá to asi 5 minut. 

2. KROK

Do pěny přidejte olej s bílým jogurtem a směs šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. Nyní přidejte směs mouky a kypřicího prášku do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

3. KROK

Do těsta vmíchejte rozinky a poté ho vlijte do formy na bábovku. Jogurtovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.

Poznámka: Formu vymažte olejem a vysypte moukou.

4. KROK

Upečenou bábovku z formy vyklopte na servírovací talíř, posypte ji moučkovým cukrem, nechte ji vychladnout a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

5. KROK

Tip: Zda je bábovka upečená, poznáte pomocí špejle, kterou do ní zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: lecker essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů