Znojemská s hovězím a houskovým knedlíkem - postup přípravy
Znojemská s hovězím masem podle Youtube kanálu Recepty bez brepty je poctivý pokrm plný zajímavých chutí. Pokrm obsahuje okurky, které mu dodávají originální chuť.
Ingredience
Do omáčky
Do hovězího masa udělejte nožem několik otvorů a maso prošpikujte kousky špeku. Trochu špeku si nechte bokem na další použití.
Tip: Aby se vám se špekem lépe pracovalo, vložte jej aspoň na 30 minut do mrazáku.
Maso osolte a opepřete z obou stran a na rozpuštěném sádle ho smažte z každé strany přibližně 3 minuty. Poté maso vyndejte z hrnce a na výpeku smažte 4 minuty nahrubo nakrájenou cibuli, do hněda.
Následně k ní přilijte 200 ml vody a směs vařte přibližně 10 minut, dokud se voda nevyvaří. Do cibule poté vmíchejte hořčici, trochu láku z okurek a vše zalijte litrem vody, do které ponořte osmažené maso.
Poznámka: Pod pokličkou duste maso na mírném ohni 1,5 hodiny.
Na pánvi restujte 4 minuty špek a následně ho zaprašte hladkou moukou. Vše zamíchejte a přidejte nakrájené okurky. Vše zalijte vodou a vařte 15 minut.
Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z hrnce a omáčku rozmixujte nebo propasírujte. Do omáčky poté vmíchejte okurkovou směs, vše ochuťte solí, černým pepřem a vařte dalších 5 minut.
Poznámka: Znojemskou s hovězím podávejte s houskovým knedlíkem. Místo knedlíku můžete pokrm servírovat s rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty