Kuře patří bez pochyby k nejoblíbenějším masům po celém světe. Inspirujte se recepty na obědy či večeře, které můžete z tohoto šťavnatého kusu masa uvařit.
Nejen ve světě, ale také v Česku patří kuřecí maso k nejoblíbenější a nejpoužívanější surovině. A není divu, protože s tímto druhem masa můžete vykouzlit rozmanité, klasické, šťavnaté, chutné i exotické pokrmy. Velkou výhodou je snadná a krátká doba přípravy, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí dodržet jen pár tipů a doporučení a můžete se pustit do díla.
Aby vaše kuřecí pokrmy vždy uspěly, pamatujte na několik jednoduchých rad. Maso vždy důkladně a pečlivě očistěte. Ještě před tepelnou úpravou ho vhodně dochuťte. Na výběr máte různá koření, soli, bylinky, oleje, citrusy i marinády, avšak nezapomeňte, že také záleží na správné délce marinování. Kuřecí maso samo o sobě nemá výraznou chuť, proto ho naložte ideálně několik hodin předem.
Pokud si k přípravě obědu či večeře vyberete kuřecí maso, máte na výběr z mnoha možností, jak ho tepelně upravit, protože tomuto druhu masa svědčí téměř každá úprava. Kuře můžete smažit, restovat, péct, vařit, dusit nebo také grilovat. Jediné, na co si při jeho přípravě dávejte opravdu dobrý pozor, je, aby maso bylo opravdu dobře tepelně zpracováno a nezůstalo uvnitř syrové.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.