Nepečený sušenkový dort „střecha“ s ovocem - postup přípravy
Nepečené dezerty se stávají hitem pro svou jednoduchost, ale i celkovou jemnost a svěžest. Ta je v našem případě vylepšena jak použitím správného krému, tak i tím, že v lahůdce nechybí čerstvé ovoce.
Ingredience
Vezměte si tác, který pokryjte potravinovou folií. Na tu následně vyskládejte obdélníkové kakaové sušenky. Vyskládejte je jednu vedle druhé, 3 řady po 7 sušenkách. Samozřejmě množství si můžete individuálně upravit.
Základem krému je povolené máslo, které smíchejte s cukrem. Do směsi následně přidejte tvaroh a dochuťte rumovou esencí – tu používejte dle chuti. Polovinu hotového krému naneste na vrstvu sušenek a rozetřete ho po celé ploše sušenek. Zarovnejte do vodorovné plochy a na krém vyskládejte další sušenkovou vrstvu, rovněž 3 x 7, která krém plně pokryje.
Zbylým krémem potřete i druhou sušenkovou vrstvu. Na ten následně poklaďte ovoce – na kousky nakrájené banány a jahody. S ovocem se dá experimentovat a není nutné zůstávat jenom u těchto dvou druhů. Použít se dá jakékoliv jiné, dle vaší chuti. Alternativně lze použít i ovoce kompotované, ale čerstvé je za všech okolností mnohem lepší volbou.
Z připraveného dortu vytvořte střechu tak, že krajní vrstvy ohnete směrem nahoru, do špičky. V tuto chvíli nechte nepečený zákusek v lednici nejméně hodinu tuhnout, aby držel tvar. Potom zahřejte v hrnci smetanu a rozpusťte v ní čokoládu, touto polevou pak střechu polijte. Následně vraťte dezert do lednice do doby, než poleva ztuhne. V tu chvíli je připravený k servírování.