Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční povidlové koláčky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Netradiční povidlové koláčky - postup přípravy

Klasické koláče pekly především naše babičky. Dnes ale nemá každý tolik času, aby ho trávil v kuchyni u trouby. Proto je ideální, když existují i alternativy populárního sladkého pečiva. Jako v tomto případě. Nejde o klasické povidlové koláče, ale chutnat budou stejně dobře.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vezměte mísu a nalijte do ní vodu. Přidejte do ní špetku soli, moučkový a vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte. Míchejte do doby, než se cukr dokonale rozpustí. Poté do tekutiny přidejte také olej a vmíchejte ho. Ve vedlejší míse si mezi tím prosajte mouku. K té přidejte kukuřičný škrob a také prášek do pečiva. Následně mouku za stálého míchání přisypávejte do tekutiny. Vytvořte jednotné těsto, které už je potřeba hníst rukou. To důkladně propracujte.

2. KROK

Těsto položte na vál, vezměte váleček a vyválejte ho na tenký plát. Ten by měl mít výšku maximálně půl centimetru. Vezměte vykrajovátko a vykrajujte kulaté tvary, podobně jako při přípravě vánočního cukroví. Ze zbytku těsta udělejte kouli, znovu ji vyválejte a opět pokračujte veš vykrajování. Takto do doby, než zpracujete téměř veškeré připravené těsto.

3. KROK

Hotové vykrojené kousky těsta položte na plech pokrytý pečicím papírem. Takto ho vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte asi 15 minut.

4. KROK

Základ vašich netradičních koláčů by neměl být příliš hnědý, stále by si měl zachovat ideálně světlejší barvu. Po vyndání z trouby nechte chladnout při pokojové teplotě.

5. KROK

Hotové kousky vezměte do ruky a na každý z nich namažte dostatečnou vrstvou džemu. Příchuť můžete volit dle svého uvážení.

6. KROK

Následně ještě vrstvu s džemem namočte do drobenky. Tu lze nahradit třeba i strouhaným kokosem, nebo třeba strouhanou čokoládou. Fantazii se meze nekladou. Následně vše vyložíte na tác a už můžete servírovat, jako lahodnou sladkou chuťovku nejenom ke kávě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů