Krém z krupice na dorty a koláče, který můžete použít při každém pečení - postup přípravy
Velmi jemný až sametový krém s úžasnou chutí ze základních surovin se skvěle hodí téměř při jakémkoli pečení. Máte-li rádi krémy, rozhodně byste se měli naučit připravit tuto úžasnou pochutinu. Uvidíte, že příprava není vůbec složitá a přitom můžete krém využít pro mnoho dezertů.
Ingredience
Do menšího hrnce nebo rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte lžící a dejte na oheň. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte krupici a za stálého míchání připravíte velmi jednoduchou kaši. Dávejte pozor, aby byla krásně hladká, jinak se vám s tím bude špatně pracovat.
Sundejte z plotny, zakryjte potravinářskou fólií a takto připravenou kaši nechte zcela vychladnout. V samostatné misce rozšlehejte máslo mixérem měkké máslo, dokud nezískáte krém. Do másla přidejte jednu polévkovou lžíci kaše a promíchejte. Takto pokračujte dále, dokud vám kaše nedojde. Po každém přidání kaše směs důkladně promíchejte, aby se vše dokonale spojilo dohromady.
Do jiné mísy dejte šlehačku a vyšlehejte ji mixérem na nízkou rychlost. Postupně rychlost zvyšujte, dokud nezískáte pevné špičky.
Ke krému postupně přidávejte šlehačku a stěrkou průběžně směs míchejte. Mísu s touto směsí vložte na několik hodin do lednice. Krém je v tuto chvíli připraven k použití podle vašeho uvážení.
Krémy jsou vhodné k použití pro mnoho domácích dezertů. Nemusíte ho používat pouze pro koláče, ale skvěle bude fungovat také pro sladké pečivo, dorty nebo například větrníky. Všude, kde se obvykle používá krém, můžete použít tento recept a získáte dokonalou a velmi jemnou chuť, kterou ocení celá vaše rodina i přátelé, kterým výsledný dezert naservírujete. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!