Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené kuličky Oreo s bílou čokoládou jen ze 3 ingrediencí

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Nepečené kuličky Oreo s bílou čokoládou jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Vánoční cukroví můžete pojmout originálním způsobem a zařadit do svého výběru některé neobvyklé novinky. Třeba nepečené kuličky připravíte jen ze tří surovin, trvají jen deset minut, a přitom jsou nádherné na pohled a podmanivé na ochutnání. Vyzkoušejte je, uvidíte, že vašim dětem, hostům i tchyni budou chutnat.

Ingredience pro:
30 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Sušenky Oreo rozlámejte na menší kousky, a i s náplní je vsypte do misky elektrického mlýnku, v němž je rozemelte na jemný prach (díky přítomnosti náplně už bude trochu držet pohromadě). Vyklopte drť do misky, odeberte z ní jednu polévkovou lžíci, kterou si odložte stranou a ke zbytku přidejte mascarpone. Obě přísady dobře promíchejte tak, abyste získali měkkou, ale soudržnou a tvárnou hmotu. Nejsnáze vám to nejspíš půjde rukama.

2. KROK

Odebírejte z hmoty menší kousky zhruba o velikosti vlašského ořechu a tvarujte z nich kuličky, které vyrovnejte vedle sebe na tácek. Když tímto způsobem zpracujete celé sušenkové těsto, vložte připravené kuličky na chvilku do mrazáku ztuhnout.

3. KROK

Zatímco se kuličky chladí, rozlámejte do misky bílou čokoládu na menší kousky. Postavte misku nad parní lázeň a rozehřejte čokoládu na tekutou a lesklou hmotu. Promíchejte ji a odstavte z kamen. Ztuhlé kuličky vyndejte z mrazáku, každou z nich ponořte do rozpuštěné bílé čokolády a odložte na tácek nebo na kus pečicího papíru.

4. KROK

Povrch kuliček nakonec posypejte odloženou sušenkovou drtí, kterou můžete, pokud chcete, doplnit také stříbrnými či zlatými cukrovými kuličkami, které dodají dezertu ještě větší dojem luxusu a slavnostního ducha. Pak vložte hotové kuličky na hodinu do lednice. Pak kuličky vyrovnejte na talířek do tvaru pyramidy. Na slavnostní tabuli bude působit jako nádherná a luxusní ozdoba, která okouzlí vaše hosty na pohled i na ochutnání.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů