Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané citrony, které se skvěle hodí k hřejivému čaji

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nakládané citrony, které se skvěle hodí k hřejivému čaji - postup přípravy

Připravte si doma lahodnou směs, která se bude perfektně hodit k bylinkovému i jinému čaji, který si mnoho z nás užívá během chladných dnů. Kombinace citronu, medu a zázvoru, kterou budete mít vždy v záloze, vám pomůže bojovat s nachlazením, kdykoli budete potřebovat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Citrony omyjte v misce s teplou vodou. Následně je velmi dobře potřete solí, znovu opláchněte a poté je otřete malým množstvím jedlé sody. Znovu je omyjte pod proudem čisté vody. Tímto způsobem citrony dokonale vyčistíte. Je to důležité, protože je budete nakládat i s kůrou, která by měla být co nejčistější.

2. KROK

Nyní vložte citrony do misky se studenou vodou. Přidejte do ní lžíci jedlé sody a nechte 15 minut odležet. Mezitím si připravte zavařovací sklenici a ponořte ji do hrnce s vlažnou vodou, aby byla zakrytá. Vařte ji dostatečně dlouho, aby se důkladně sterilizovala a nezapomeňte k ní přidat i víčko, které musí být také sterilní.

3. KROK

Poté oloupejte a nakrájejte kořen zázvoru na tenké plátky. Nyní můžete citrony důkladně opláchnout v čisté vodě, otřete je ručníkem nebo kuchyňskou utěrkou, odřízněte jim konce a poté je nakrájejte na tenké plátky. Nezapomeňte odstranit všechna semínka, která během krájení najdete. Po sterilizaci sklenici i víčko vyndejte z vařící vody a položte je na suchý ručník. Nechte obojí přirozeně okapat. Nic neotírejte.

4. KROK

Nyní můžete směs zkombinovat. Začněte tím, že vložíte citron, zázvor a med do sklenice. Suroviny střídejte ve vrstvách.

5. KROK

Poté nasaďte a pořádně utáhněte víčko. Sklenici otočte dnem vzhůru a nechte ji takto stát 1-2 dny při pokojové teplotě.

6. KROK

Následně můžete tuto úžasnou směs konzumovat s čajem. Můžete jednoduše vyndat jeden nebo plátky citronu a vložit je do čaje. Uvidíte, že bude úžasně dochucený, vynikající a směs vám vydrží v lednici až dva týdny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů