Salát z kupovaných brambůrek - postup přípravy
Dnes se podíváme na velmi speciální recept na salát, který jen málokterá hospodyně a kuchařka zná. Příprava je vhodná zejména při slavnostní příležitosti, ale můžete si ho připravit jen pro radost kdykoli jen budete mít chuť. Překvapíte svou rodinu i hosty a sklidíte velkou pochvalu.
Ingredience
Majonézu přesuňte do igelitového sáčku s odříznutým rohem. Uzené kuřecí stehno nebo paličky vykostěte, zbavte se kůže a poté maso nakrájejte na kostičky. Můžete ho připravit i jinak, ale v uzené nebo pečené podobně bude mít nejlepší chuť. Maso rozložte jako základ do servírovacího talíře a rovnoměrně rozložte. Poté ho zakryjte tenkou vrstvou majonézy.
Na vrstvu masa rozložte konzervovanou kukuřici. Nezapomeňte ji zbavit přebytečné tekutiny, která by se jinak mohla v salátu držet a narušit celou strukturu pokrmu. Na mase ji rozetřete lžící a zakryjte další mřížkou vytvořenou z majonézy pomocí sáčku. Máte-li cukrářský sáček, můžete ho pro tyto účely použít.
Nyní slijte tekutinu a všechnu přebytečnou šťávu z konzervovaných žampionů. Zakryjte s nimi připravenou kukuřici na servírovacím talíři. Opět je zakryjte mřížkou z majonézy.
Nyní vezměte uvařená vejce. Oddělte bílky od žloutků. Bílky nastrouhejte na struhadle s velkými otvory přímo na salát. Zakryjte bílky celý povrch salátu a opět udělejte majonézovou mřížku.
Nyní přijdou na řadu lupínky. Použít můžete klasické bramborové chipsy, ale také nachos nebo cokoli jiného, co máte rádi a co bude vypadat jako okvětní lísky. Lupínky nastrkejte do směsi tak, abyste vytvořili květinový květ, a máte hotovo! Takto připravený pokrm můžete servírovat na sváteční stůl.