Kuřecí křídla s pálivou omáčkou - postup přípravy
Upéct celé kuře, nebo připravit plátek z prsou, nebo stehenní řízek, to umí každý. Kuře však má ještě jednu část – křídla. My si je společně připravíme jednoduchým způsobem v troubě, s omáčkou, kterou ocení milovníci pálivého.
Ingredience
Vezměte kuřecí křídla. Ta buď kupte v masně, nebo je získejte z celých kuřat. Každé celé křídlo ještě překrojte na půl, na dvě části. Dejte naporcovaná kuřecí křídla na talíř a v míse si připravte základ kořenící směsi. Do mísy nasypte kukuřičný škrob, česnekový prášek, uzenou papriku a také chilli. Vše společně důkladně promíchejte v jednotnou směs.
Kuřecí křídla přidejte ke kořenící směsi do mísy. Posypte je solí a také je popepřete. Vše důkladně promíchejte tak, aby se směs koření dostala ke všem kouskům masa a dobře ho ochutila. Nechte kuřecí křídla v míse s kořením klidně i několik hodin, aby se dobře propojily jednotlivé chutě.
Na plech položte pečicí papír, který zabrání nežádoucímu připalování kuřecích křídel. Ty na papír vyrovnejte jedno vedle druhého, ideálně tak, aby se dotýkaly jenom minimálně. Takto připravený plech můžete vložit do trouby rozehřáté na teplotu 200 stupňů. Při té pečte po dobu asi 50 minut. Po půl hodině kuřecí křídla otočte a pečte dál.
Když se kuřecí křídla pečou, připravte si k nim chutnou omáčku. A to pořádně pálivou, pokud tyto chutě preferujete. Do hrnce nalijte kečup, popřípadě kombinaci kečupu a rajčatového protlaku. Přidejte med, chilli dle chuti a vše začněte zahřívat až k varu. Chvíli na mírném ohni provařte a poté přidejte nakrájené máslo. To v omáčce nechte pomalu rozpustit. Hotová kuřecí křídla poté vložte do mísy, zalijte omáčkou, důkladně promíchejte a v tu chvíli můžete servírovat.