Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské buchty „maritozzi“, kterými překvapíte své hosty

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 140 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Italské buchty „maritozzi“, kterými překvapíte své hosty - postup přípravy

Italská kuchyně je oblíbená po celém světě a není se čemu divit. Je obvykle velmi jednoduchá, vynikající a levná. Jestli chcete vyzkoušet další italský dezert a nechcete jíst jen tiramisu, vyzkoušejte maritozzi, které vás překvapí svou krémovou chutí a zajímavým vzhledem.

Ingredience pro:
12 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

V první řadě si připravte velkou, hlubokou mísu. Vložte do ní prosátou mouku, připravený kvásek, špetku vanilky, sůl a cukr. Důkladně všechny ingredience promíchejte. Doprostřed moučné směsi udělejte důlek a nalijte do něj 240 ml teplého mléka, olej, přidejte citronovou kůru, med a rozklepněte jedno vejce. Důkladně promíchejte a začněte s hnětením, které by mělo trvat asi 7 minut.

2. KROK

Dno velké mísy vymažte olejem a vložte do něj těsto vytvarované do koule. Pomažte ho olejem a zakryjte potravinářskou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou. Takto připravené těsto nechte stát na teplém místě po dobu 1 hodiny.

3. KROK

Odstraňte fólii a těsto položte na pracovní plochu. Lehce promíchejte rukama, vytvořte z něj válec a rozdělte ho na 12 částí. Z každého kousku vyválejte kuličku a všechny položte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto zakryjte čistou utěrkou a nechte ho takto kynout ještě půl hodiny. Kuličky zvětší svou velikost, a proto mezi nimi musíte nechat mezery.

4. KROK

Poté je pomažte ze směsi zbylého mléka a jednoho vejce. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut.

5. KROK

Mezitím smíchejte smetanu se špetkou vanilky a přidejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud smetana nezhoustne.

6. KROK

Jakmile bude těsto upečené, nechte ho trochu vychladnout. Poté každou z buchet rozřízněte pod úhlem 45°, ale nesmíte je rozříznout úplně. Střed naplňte šlehačkou. Ideální je na to cukrářský sáček, ale použít můžete i malou lžičku. Buchty zasypejte moučkovým cukrem a podávejte!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů