Dvoubarevný dort, který překvapí chutí i krásným vzhledem - postup přípravy
Potřebujete slavnostní dort na narozeniny, svátek nebo jinou zvláštní příležitost? Dnešní recept na dort s dvojitým krémem a dvěma druhy sušenek pro vás bude ideální!
Těsto
Vanilkový krém
Čokoládový krém
Připravte si formu o průměru 15 cm a pamatujte, že všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Všechny suché suroviny kromě kakaa prosejte do velké mísy. Máslo vyšlehejte s vanilkovým extraktem do krému. Přidejte bílky, smetanu a mléko. Vyšlehejte do hladka. Přidejte suchou směs a důkladně promíchejte, dokud nezískáte dokonale hladké těsto.
Směs rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidejte kakao a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čtyři formy o průměru 15 cm vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Bílé těsto rozlijte do svou forem, čokoládové do dalších dvou. Rovnoměrně rozetřete a pečte 30 minut, dokud piškot nebude pružný na dotek.
Směs rozdělte na dvě stejné části. Do jedné přidejte kakao a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Čtyři formy o průměru 15 cm vymažte olejem a lehce vysypte moukou. Bílé těsto rozlijte do svou forem, čokoládové do dalších dvou. Rovnoměrně rozetřete a pečte 30 minut, dokud piškot nebude pružný na dotek.
Nyní sestavte dort. Dejte k sobě dva sáčky, aby vznikl dvoubarevný krém. Nasaďte špičku a odstřihněte vršek. Získáte dva proužky v jednom. Na první piškot naneste dvoubarevný krém. Zakryjte čokoládovým piškotem a opakujte. Takto pokračujte se všemi piškoty. Celý dort zakryjte vanilkovým krémem, zarovnejte stěrkou a vložte na 20 minut do lednice. Poté udělejte na vnější straně střídavě proužky z vanilkového a čokoládového krému.