Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čočková polévka podle M. D. Rettigové

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Domácí čočková polévka podle M. D. Rettigové - postup přípravy

Domácí čočková polévka vás překvapí svou jednoduchou přípravou a výživovými hodnotami. Připravená podle Youtube kanálu Recepty bez brepty zasytí a chutná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Celer oloupejte a nakrájejte nadrobno stejně, jako mrkev a petržel. Do hrnce nalijte vodu, kterou osolte a do ní vsypte nakrájenou zeleninu a čočku. 

2. KROK

Obsah hrnce přiveďte k varu a vařte přibližně 20 minut, do změknutí zeleniny a čočky. Zatím na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte jej moukou a vytvořte jíšku. 

3. KROK

Do hrnce k zelenině vmíchejte prolisované stroužky česneku, černý pepř a nové koření. Ingredience zamíchejte a polévku zahustěte připravenou jíškou. Vše vařte dalších 10 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Mouku je nutné provařit, aby byl pokrm lépe stravitelný.

4. KROK

Domácí čočkovou polévku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také zastudena – může osvěžit v letních měsících.

Tip: Domácí čočkovou polévku podávejte s osmaženým křupavým chlebem nebo bagetou.

5. KROK

Tip: Kdo má rád maso, může do čočkové polévky přidat nakrájenou slaninu, uzené maso nebo klobásu či trochu šunky.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů