Smažená placka z kuřecího masa, brambor a sýra - postup přípravy
Pokud hledáte zajímavý recept na rychlou večeři, představte si smažené bramborové placky, které jsou doplněné o kuřecí maso a sýr. Nejedná se však o klasickou masovou směs na bramboráku, ale všechny ingredience jsou součástí těsta.
Ingredience
Oloupejte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Totéž udělejte se zmraženými kuřecími prsíčky a tvrdým sýrem. Všechny strouhané ingredience vhoďte do jedné veliké mísy, vyklepněte k nim tři vejce a zasypejte trochou mouky. Přidejte sůl a mletý černý pepř a všechny ingredience v míse lžící promíchejte do jednolitého těstíčka.
Připravte si hlubokou pánev na smažení o průměru kolem 25 centimetrů a kápněte do ní trochu oleje. S pomocí silikonového štětce jej rozetřete po celé ploše dna i stěn pánve a přemístěte do ní kuřecí bramborové těsto. Důkladně ho rozprostřete po celém dně do rovnoměrné vrstvy a lžící ji trochu upěchujte a na povrchu urovnejte.
Zapněte mírný oheň, přiklopte pánev pokličkou a nechte smažit asi 15 minut. Po uplynutí této doby odklopte pokličku, vyklopte placku na velký talíř a s jeho pomocí placku otočte na druhou stranu. Pánev opět přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení dalších 15 minut.
Po dosmažení odstavte pánev ze sporáku, vyklopte placku na prkénko, naporcujte na trojúhelníčkové porce, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou nebo koprem a podávejte s kopečkem zakysané smetany nebo jiné oblíbené studené omáčky. Dobrota bude chutnat ještě mnohem lépe, když ji doplníte o čerstvý zeleninový salát nebo nakládané sladkokyselé zelí.