Kuřecí křídla v medovo-sójové omáčce - postup přípravy
Pokud si chcete připravit kuřecí křídla, která budou mít zcela jedinečnou chuť, vyzkoušejte marinádu z medu a sójové omáčky, která masu dodá originální chuť. Takto marinovaná křídla pečená v troubě budou mít jasnou, karamelovou barvu. Uvidíte, že si maso vychutnáte zcela novým způsobem a budete mít nový recept na kuřecí maso v zásobě.
Ingredience
V první řadě si připravte samotné maso. Kuřecí křídla omyjte pod tekoucí vodou, osušte a v případě potřeby očistěte a nakrájejte na porce. Krajní část křídel může být ponechána nevařená a odložená na jiný pokrm, například na kuřecí polévku nebo vývar. V tomto bodě záleží jen na tom, v jaké podobě křídla zakoupíte. Můžete si je koupit již naporcovaná nebo je odříznout z celého kuřete.
Připravená kuřecí křídla vložte do hluboké mísy, ve které budete moci připravit marinádu. Zalijte maso medem, sójovou omáčkou a přidejte jemně nasekaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte, aby se veškeré maso dokonale ochutilo. Takto připravená křídla nechte v omáčce ležet a marinovat a po dobu 20 minut.
Poté si připravte pekáč nebo jinou zapékací formu, do které se maso pohodlně vejde. Vyložte formu alobalem, vymažte olejem a do připraveného pekáče rozložte maso v jedné vrstvě. Takto připravené maso pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 35–40 minut. Poté bude maso připraveno a můžete si užít jeho vynikající chuť.
Ptáte se, co byste si měli k tomuto úžasnému pokrmu dát za přílohu? To je samozřejmě na vás, ale vařené nebo pečené brambory či hranolky budou chutnat skvěle. Zkusit ale můžete také rýži. Rozhodně nezapomeňte na nakrájenou zeleninu nebo zeleninový salát, který by neměl chybět u žádného masitého pokrmu.