Šlehačkovo-čokoládový dezert dvou barev - postup přípravy
Naučte se, jak připravit originální čokoládový dezert rychle, levně a bez pečení. Nejen, že krásně vypadá a zpestří tak prostřenou tabuli, ale můžete si být jistí, že zmizí dříve, než se nadějete.
Ingredience
Šlehačkový krém
Nejprve si připravte základ dezertu. Do větší misky nasypte polovinu odměřeného cukru. Poté přidejte jeden kelímek smetany ke šlehání, polovinu mléka a důkladně promíchejte. Zahřejte a přidejte nalámanou bílou čokoládu. Zamíchejte metličkou tak, aby se čokoláda rozpustila. Přikryjte misku potravinářskou folií a nechte chvíli stranou. Po několika minutách smetanu s cukrem a čokoládou prošlehejte tak, aby lehce nabyla na objemu, měla by ale přesto zůstat tekutá.
Tentýž postup udělejte i s tmavou čokoládou. Vezměte tedy zbytek cukru, přidejte zbylou smetanu a mléko a promíchejte. Zahřejte směs na takovou teplotu, aby se v ní mohla hořká čokoláda zcela rozpustit. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát pod potravinářskou folií. Když směs vystydne, prošlehejte ji.
Vezměte si malé mističky nebo skleničky, do kterých budete dezert plnit. Naplňte je zhruba do jedné třetiny připraveným smetanovým základem s bílou čokoládou. Když ztuhne, nalijte tmavý krém jako druhou vrstvu. Poté v další misce smíchejte ingredience na šlehačkový krém a vyšlehejte do tuhé hmoty.
Šlehačkovým krémem naplňte cukrářský sáček se zdobičkou a povrch dezertu ozdobte podle vaší vlastní fantazie. Můžete například tvořit malé kopečky po obvodu sklenice nebo mističky a doprostřed umístit čokoládový bonbon nebo kuličku Raffaello. Dezerty vložte alespoň na dvě hodiny do lednice a podávejte jako zákusek.