Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pěnové bonbóny marshmallow

4,0
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí pěnové bonbóny marshmallow - postup přípravy

Měkoučké pěnové bonbóny marshmallow jsou už dobře známé nejen v anglosaském světě, ale postupně si vydobývají místo na slunci i v Česku. Jsou totiž neskutečně variabilní z hlediska použití. Dají se sice žvýkat jenom tak, ale jsou skvělé třeba i opečené na ohni nebo jako součást horkých mléčných nápojů, kterým dodá lahodnou sladkost a pěnivost. Jestlipak vás ale někdy napadlo, jak moc snadné je vyrobit si tyhle pěnové dobroty doma? Asi už jste odtušili – náročné to není vůbec, ba právě naopak! Přinášíme vám recept, jak na ně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Želatinu nasypejte do misky a zalijte ji 60 mililitry vody a nechte ji nabobtnat. Pak ji v misce zahřejte buďto ve vodní lázni, anebo stačí v mikrovlnné troubě. Dejte ale pozor, abyste ji neohřáli moc.




Připravte si vhodnou formu nebo pekáček. Stačí docela malý. Namažte jeho povrch rostlinným olejem, zakryjte ho tenkou potravinářskou fólií a tu opět promastěte olejem. Tak budete mít jistotu, že vám později hotové bonbóny půjdou snadno vyklopit ven a nenalepí se nezvratně ani na pekáč, ani na fólii.

Připravte si menší kastrůlek. Nasypejte do něho cukr, vanilkový cukr a špetku soli a přidejte dalších 60 mililitrů vody. Zamíchejte, položte na kamna a na mírném ohni zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Jakmile na povrchu cukrové směsi začnou vyskakovat bublinky a vytvářet pěnu, cukrový sirup je hotový a můžete ho odstavit z kamen.

Nechte sirup trochu zchladnout a vraťte se k rozpuštěné želatině. Vezměte si ponorný mixér, zabořte ho do želatiny a mixujte ji tak dlouho, dokud se z ní nestane úplně bílá a pěnivá hmota.


V tu chvíli pak začněte za stálého šlehání do želatiny tenkým pramínkem přilévat cukrový sirup a nadále mixujte, dokud se ze směsi nestane bílá a načechraná hmota. To bude trvat zhruba 8 až 10 minut.

Pak hmotu přelijte do formy, urovnejte ji špachtlí a zabalte ji do připravené fólie. Pak už stačí jenom vložit do lednice a nechat alespoň 6 hodin nebo přes noc ztuhnout.

Druhý den vyndejte marshmallow z lednice a nakrájejte ho na kousky o požadované velikosti.

Pak smíchejte moučkový cukr s kukuřičným škrobem a každý kousek v této směsi obalte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů