Snídaňové banánové buchtičky - postup přípravy
Na přípravu těchto houstiček nepotřebujete příliš mnoho surovin, a přitom vytvoříte neuvěřitelně dobré pečivo, které si vychutnáte ke snídani i ke svačině. Vaše děti budou jeho chutí naprosto unešené.
Ingredience
Máte-li doma velmi zralé banány, ale nemáte chuť na jejich konzumaci v čerstvé podobě, nemusíte si zoufat. Většina lidí by je vyhodila, ale nemusíte to dělat. Připravte si místo toho jednoduché pečivo. Do hluboké mísy rozlámejte dva velmi zralé banány a rozmačkejte je vidličkou. Pokračujte, dokud nezískáte konzistenci velmi jemného pyré.
Poté rozklepněte k pyré rozklepněte jedno vejce a rozšlehejte vše metličkou. Přidejte droždí a znovu důkladně promíchejte. Nyní rozpusťte máslo. Stačí, když ho vložíte do mikrovlnné trouby na 20 vteřin. Potom ho přidejte do směsi. Nezapomeňte také na rozinky, na které je nyní nejlepší čas. Znovu důkladně promíchejte.
Až budou rozinky zapracované do těsta, můžete přidat špetku soli a mouku. Nyní se vyplatí mít skutečně hlubokou mísu, aby se vám těsto dobře míchalo. Mouku postupně v několika dávkách zapracujte do těsta. Až bude těsto krásně zpracované, zakryjte ho talířem a nechte hodinu a půl stát na teplém místě. Těsto zdvojnásobí svou velikost.
Poté vál zasypejte moukou, přesuňte na něj těsto a vytvořte jeden velký bochánek. Ten rozdělte na 9 dílů a z každého na pomoučeném povrchu vytvořte malou kouli. Všechny bochánky vyložte na plech nebo do pekáče a zakryjte. Nechte kynout dalších 45 minut. Nyní každý z nich posypte malým množstvím mouky. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte po dobu 15–20 minut. Po upečení je nechte vychladnout a můžete je podávat k čaji, kávě nebo s kakaem.