Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý čokoládový dortík bez cukru

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Rychlý čokoládový dortík bez cukru - postup přípravy

Čokoládový dort můžete připravit neuvěřitelně rychle a už za pár minut si vychutnáte jeho plnou, čokoládovou chuť. Nebudete věřit, jak málo času vám zabere příprava a kolik budete potřebovat surovin. Dort chutná jako z dobré cukrárny a vypadá jednoduše skvěle!

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Směs na těsto připravíte v mixéru, takže nebudete muset nic míchat ručně. Tímto způsobem je to mnohem jednodušší a rychlejší. Do mixéru rozbijte dvě vejce a přidejte dva banány nakrájené na kolečka. Poté přidejte kakao a prášek do pečiva. Zavřete mixér a zapněte jej. Poté směs vyrovnejte stisknutím několika pulzů.

2. KROK

Nemáte-li doma mixér, můžete ručně vyšlehat vejce vidličkou nebo metličkou, přidat banány a rozmačkat je vidličkou na kaši. Poté obě směsi spojte. Následně přidejte kakao a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, abyste získali dokonale hladkou směs. S mixérem to ovšem půjde mnohem lépe a rychleji.

3. KROK

Vzniklou směs nalijte do menší formy vymazané máslem (průměr 14 cm) a vložte do mikrovlnné trouby. Pečte po dobu 5–8 minut. Nemáte-li mikrovlnnou troubu nebo chcete použít klasickou troubu, vložte do ní formu s připraveným těstem a pečte na teplotu 200 stupňů po dobu 15–20 minut. Upečený koláč vyklopte opatrně na talíř a nechte chladnout.

4. KROK

Mezitím si připravte polevu. V malé misce smíchejte mléko, čokoládu a máslo. Zahřejte vše v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Vše se musí dokonale rozpustit a spojit. Promíchejte a nalijte polevu na koláč.

5. KROK

Nechte zcela vychladnout, dort nakrájejte a servírujte. Užijete si úžasnou chuť, i když jste nepřidali žádný cukr. Tak jednoduchý a zároveň vynikající dort jste ještě nejedli. Navíc chutná jako z cukrárny. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů