Vločková polévka se šlehaným vejcem

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vločková polévka se šlehaným vejcem - postup přípravy

Zeleninová polévka s vločkami a rozšlehaným vejcem je velmi chutná, sytá i zdravá. Milují ji všichni, kdo ji ochutnají. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Hanky Petrášové, která ji připravuje se železnou pravidelností na neodbytné žádosti své rodiny. Určitě té vaší udělá stejnou radost. A vás zase potěší rychlost, s jakou tuto polévku připravíte.
1. KROK

Očistěte mrkev, petržel a celer a všechny tři druhy zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. V rychlovarné konvici dejte vařit vodu. Na másle v kastrůlku opečte nastrouhanou zeleninu a zalijte ji vroucí vodou. Přisypejte vločky a trochu soli a vařte asi 7 minut.

2. KROK

Vajíčko rozšlehejte s trochou mléka a přilijte ho do vroucí polévky. Vše dochuťte solí, pepřem, troškou másla a polévkovým kořením a odstavte hrnec z plotny. Do polévky přidejte nasekané zelené bylinky, přiklopte pokličku, nechte polévku pár minut odpočinout a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 258 hlasů
Nahlásit chybu
67 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty