Domácí bonbony Raffaello - postup přípravy
První, druhý, třetí bonbon a najednou je krabička prázdná. Bonbony Raffaello jsou neskutečně dobré, že zmizí okamžitě po otevření bonboniéry. A věřte, že nejinak tomu bude u těch domácích, na jejichž přípravu stačí pouhých pět ingrediencí, ale jejich delikátní chuť povede k těžké rodinné závislosti. Zbylý krém lze navíc použít na dort!
Ingredience
Kdo by nemiloval bonbony Raffaello. Jsou tak dobré a nadýchané, že po chvilce zjistíte, že už v krabičce žádné nejsou. Nezoufejte, můžete si vyrobit vlastní domácí, které snadno přizpůsobíte svým vlastním chuťovým preferencím. Zatímco někomu vyhovuje vytvořit kuličky, jiný nechá ztuhnout krém v tvořítku nebo jako tabulku čokolády. Chuť však vždycky zůstává jedinečná.
Jak začít? Připravte si hrnec, nalijte do něj vodu. Do misky, kterou použijete do vodní lázně, nalámejte bílou čokoládu. Vodu v hrnci zahřejte a misku vložte do vody. Při rozpouštění čokolády přidejte na kousky nakrájené máslo a míchejte vařečkou, aby vznikla hladká a konzistentní směs.
Ještě horkou směs sundejte z plotýnky, položte misku na pracovní desku na prkénko a pomalu vlijte kondenzované mléko. Za stálého míchání vznikne hladká tekutá směs. Nyní pomalu přidávejte za stálého míchání kokosové lupínky nebo najemno nastrouhaný kokos. Vznikne hutnější krém. Nyní můžete krém dát do chladničky a použít na dorty nebo zákusky.
Pro výrobu bonbonů spařte mandle a sloupněte slupky nebo použijte loupané. Vezměte mandli, na které vytvoříte z připravené hutné směsi kuličku. Do misky vsypejte strouhaný kokos. Kuličku v kokosu obalte. Připravené kuličky dejte chladit do chladničky, poté podávejte.