Zapečené vepřové karbanátky se sýrem - postup přípravy
Všichni známe klasické karbanátky. Některým lidem se ale mohou časem omrzet. Zkuste proto tento vylepšený recept, kterým uchvátíte skutečně každého. Můžete jej využít k běžnému rodinnému obědu, ale chybu neuděláte, ani když jej připravíte pro návštěvu.
Karbanátky
Náplň
Nejprve si chléb nakrájejte na malé kousky a namočte jej do vody. Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek a maso dejte do velké misky. K němu přidejte nasáknutý chleba, cibuli, česnek a koření a řádně promíchejte. Nejlepší bude, když se do práce pustíte rukama.
Zatímco bude maso odpočívat, připravte si náplň. Nakrájejte si cibuli a houby, mrkev nastrouhejte. V pánvi si opečte nejprve cibuli a dejte jí bokem, následně orestujte také houby. Naposledy na pánvi samostatně opečte i mrkev. Orestované ingredience dejte do misky, promíchejte je a přidejte majonézu, vejce a koření.
Připravte si plech vyložený pečicím papírem a pusťte se do tvoření karbanátků. Nejprve si udělejte oválek z masa a vytvarujte z něj na plechu karbanátek.
Na něj položte lžíci směsi a dobře rozprostřete. Takto postupujte, dokud vám budou stačit ingredience. Na závěr si nastrouhejte sýr a ozdobte jím každý karbanátek. Množství volte dle vaší chuti. Plech dejte do trouby vyhřáté na 200 stupňů po dobu přibližně 25 minut. Pečte dozlatova a sledujte, dokud sýrová krusta nezíská skutečně krásně zlatavou barvu.