Pečené papriky plněné mletým masem a rýží - postup přípravy
Lahodné, chutné a netradiční. Přesně tak by se daly popsat tyto pečené papriky, které jsou plněné mletým masem dle vašeho výběru a rýží. Nejenže zaujmou svým vzhledem, zároveň vás i zasytí. Jsou ideálním obědem, zejména když chcete trochu nenuceně zapůsobit.
Ingredience
Mrkev umyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte menší množství rostlinného oleje a dejte na ni opékat cibuli, dokud nezesklovatí. Poté přidejte i mrkev a smažte další dvě minuty. Dodejte mleté maso dle vašeho výběru a smažte okolo dalších 3 minut. Rýži propláchněte vodou, přidejte ji do pánve a spolu s ní i sůl, pepř a mletou papriku. Přilijte vodu, zamíchejte a vařte, dokud rýže nebude hotová, tudíž cca 10 až 15 minut.
Do pokrmu můžete přidat i zeleninu dle vaší chuti. Pokud jste se tak rozhodli, nyní je čas ji tam vložit a provařit. Pokud vám to ovšem stačí takto, přichystejte si papriky. Odkrojte jejich vršek a odstraňte jádřinec se semínky. Rajčata nakrájejte na větší kolečka. Papriky naplňte směsí, kterou jste vařili na pánvi a přiklopte je kolečky rajčat.
Nachystejte si plech na pečení a vymažte jej rostlinným olejem, plněné papriky na něj vedle sebe vyskládejte a troubu si předehřejte na 180 stupňů. Zalijte je troškou vody a nechejte péct okolo 50 minut, pravidelně je ovšem kontrolujte. Jakmile si všimnete, že začínají na vrcholu hnědnout, tak je polijte šťávou, kterou během pečení ze sebe vypustily. Poté je zabalte do alobalu a pokračujte v pečení. Jestliže moc nepreferujete maso, můžete tento recept zkusit i ve vegetariánské verzi s čočkou. Hned po dopečení můžete papriky podávat, dobrou chuť!