Grilovaná kuřecí křidélka na pivě se salátem z čínského zelí a červené řepy - postup přípravy
I když sezóna letního grilování ještě zdaleka není ani na zápraží, můžete si dopřát grilovaná kuřecí křidélka z trouby. Existuje perfektní způsob, jak je připravit, aby co nejvíce připomínala maso z grilu. Není to těžké a zvládne to i začátečník. Jediné, co potřebujete, je pár grilovacích špízových jehel. K tomu si připravte chutný salát z čínského zelí a červené řepy a dokonalé pohoštění pro kamarády či jen tak k televizi bude na světě.
Na špízy
Na salát
Kuřecí křidélka rozdělte v kloubku a odstraňte letky. Očistěte je od případných zbytků peří a vložte je do sáčku ze silnější igelitové fólie. V sáčku křídla posypejte solí a mletým černým pepřem, prolisujte k nim dva nebo tři stroužky česneku, zalijte rajčatovým protlakem a pivem. Sáček uzavřete a jeho obsah důkladně proklepejte. Pokud sáčku nevěříte, nebo žádný nemáte při ruce, použijte obyčejnou mísu a lžíci na míchání.
Ochucené maso vložte do lednice a nechte 3 až 4 hodiny marinovat. Odleželé maso napíchejte na grilovací jehly a položte je na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby konce jehel ležely na okrajích plechu a křidélka byla ve vzduchu. Potřete je zbytkem marinády ze sáčku či mísy a vložte je do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct po dobu 30 minut.
Zatímco se křídla pečou, připravte salát. Oloupejte čerstvou červenou řepu a nastrouhejte ji nahrubo. Smíchejte ji se slitou a okapanou kukuřicí z konzervy a jemně pokrájenými listy čínského zelí. Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky a přihoďte ji do salátové mísy. Salát podle chuti osolte, zakápněte hrubozrnnou hořčicí a trochou rostlinného oleje a dobře promíchejte.