Křupavé domácí hranolky jako z fastfoodu - postup přípravy
Hranolky jsou poměrně oblíbeným jídlem po celém světě navzdory tomu, že nejsou zrovna dvakrát zdravé. Dají se koupit v různých rychlých občerstveních či mražené v supermarketu. Není ovšem nad to udělat si vlastní.
Ingredience
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na hranolky. Přeneste je do hluboké mísy a dochuťte solí. Důkladně promíchejte a na pět minut je nechejte odležet, aby mohla sůl vysát přebytečnou tekutinu z brambor. Poté je omyjte pod proudem studené vody a nechejte je okapat.
Do hluboké misky nalijte vroucí vodu, brambory do ní přeneste a dobře promíchejte. Škrob se díky tomu srazí. Poté je vyjměte a nechejte okapat. Na hlubším rendlíku si rozehřejte trochu rostlinného oleje a bramborové hranolky v něm postupně smažte dozlatova. Poté můžete podávat s oblíbenou omáčkou. Dobrou chuť!