Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč z cukety, brambor a mozzarelly

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Slaný koláč z cukety, brambor a mozzarelly - postup přípravy

Cukety s bramborami mohou posloužit jako základ těsta, ze kterého se upeče slaný koláč s mozzarellou. S jogurtovým dipem s koprem bude chutnou svačinou.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na dip

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte dvě mladé cukety, které ještě nemají tvrdá jádra a slupku. Odkrojte z nich konce a pak je i se slupkou nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté je prosolte a nechte 15 minut stát, aby pustily vodu. Oloupejte si tři brambory a také je nastrouhejte nahrubo. Zalijte je vodou, aby nehnědly.

2. KROK

Do mísy si rozklepněte vejce, přidejte olivový olej a vyšlehejte do pěny. Poté přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto. Z cukety vymačkejte co nejvíce vody a přidejte ji k těstu. Brambory sceďte a také je přidejte do mísy. Pak si nasekejte najemno petržel a mladou zelenou cibulku nebo pažitku a také je přidejte do mísy. Vše pečlivě promíchejte a dle chuti dosolte, opepřete a přidejte půl lžičky sladké papriky.

3. KROK

Na plech dejte pečicí papír a vymažte ho trochou olivového oleje. Poté na něj přendejte těsto a rovnoměrně ho rozložte. Na těsto dejte rajčatovou omáčku, můžete použít i pálivou chilli omáčku. Navrch dejte rovnoměrně kousky mozzarelly. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte koláč jednu hodinu.

4. KROK

Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte bílý jogurt a majonézu. Přidejte najemno nasekaný kopr a zamíchejte. Upečený koláč rozkrájejte na menší kousky a servírujte s dipem.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů