Zapečené těstoviny s mletým masem a sýrem - postup přípravy
Každý den není čas na přípravu náročného obědu či večeře, proto existují pokrmy, které máte hotové do chvilky a prakticky bez námahy. Rozhodně mezi ně patří i tyto zapečené těstoviny, jež vydrží v lednici i několik dní a i tak si na nich pochutnáte.
Těstoviny
Mleté maso
Omáčka
Na posypání
Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte a přiveďte k bodu varu. Vsypte těstoviny a nechejte vařit pět minut. Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a na pánvi nechejte rozpálit rostlinný olej. Cibuli vhoďte do pánve, minutu restujte a přidejte k ní mleté maso dle vašeho výběru. Smažte pět minut. Poté dochuťte solí, mletý černým pepřem a kořením na mleté maso.
První polovinu těstovin dejte do zapékací mísy, na ni položte mleté maso a zakryjte druhou polovinou těstovin. Do větší mísy rozklepněte vejce, přidejte šlehačku, mletou sladkou papriku a sůl. Důkladně vyšlehejte metličkou do hladka a výslednou směs nalijte na těstoviny. Poté vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na 20 minut.
Mezitím si mozzarellu nastrouhejte nahrubo, případně použijte kupovanou strouhanou. Po 20 minutách vyjměte formu z trouby, posypejte těstoviny sýrem a pečte dalších 5 až 10 minut, dokud nezezlátne. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!