Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Poctivé domácí bagety

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Poctivé domácí bagety - postup přípravy

Kupování hotových potravin je vždy jednodušší z hlediska času, ovšem některé si doma uděláte vcelku rychle a ve výsledku i ušetříte. To se týče třeba domácích baget, které chutnají stokrát lépe, když jim věnujete chvilku svého času na přípravu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do větší mísy prosejte mouku, přidejte droždí, sůl, cukr a začněte po troškách vlévat mléko. Vždy jej zapracujte do těsta a až poté přilijte další dávku mléka. Následně těsto ručně zpracovávejte. Je to trošku piplačka, ale po čase by se mělo začít spojovat, jen si musíte dát záležet. Během tohoto procesu přidejte lžičku změklého másla. Jakmile vám vznikne hladký bochánek, tak jej navlhčete, přikryjte mísu potravinářskou fólií a nechejte těsto vykynout.

2. KROK

Po vykynutí jej vyjměte z mísy, položte na pracovní plochu a ručně z něj vytvarujte větší válec. Nakrájejte jej na pět stejně velkých dílů a udělejte z nich menší kuličky. Ty přikryjte potravinářskou fólií. Vezměte si první kuličku, vyválejte ji a poté ji začněte rolovat. Vždy kousek srolujte, prsty utlačte vnitřní okraj a postup opakujte, dokud nesrolujete celé těsto do delšího tenkého válečku. Postup opakujte se zbytkem a schovejte válečky pod potravinářskou fólii.

3. KROK

Do hrnce nalijte vodu, přiveďte ji k bodu varu, osolte a vhoďte těsto vařit na pět minut, konstantně jej při tom polévejte vroucí vodou pomocí lžíce. Poté těsto vyjměte, umístěte na plech vyložený pečicím papírem a nožem do něj zlehka udělejte pár zářezů. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct dozlatova. Poté máte hotovo, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů