Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené čokoládové suflé

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečené čokoládové suflé - postup přípravy

Pokud máte chuť na nějaký jednoduchý recept z jednoho hrníčku a nemůžete se rozhodnout, co si vybrat, rozhodně vyzkoušejte toto čokoládové suflé. Nejenže vás ohromí svou dokonalou chutí, ale navíc jej ani nemusíte péct v troubě. Vystačíte si s hrncem s vodou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si čtyři hrníčky. Všechny vymažte trochou másla a do každého nasypejte 1 lžičku cukru. S hrnkem trochu pootáčejte, čímž cukr rovnoměrně rozprostřete do všech stran. Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte je s cukrem do bílé nadýchané hmoty. Do té přidejte rostlinný olej, mléko a prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Všechny přísady vyšlehejte mixérem a do výsledné kompozice přilijte dvě lžíce vody.

2. KROK

Těsto postupně rozlijte do hrnků, každý naplňte do cca tří čtvrtin jeho výšky. Vždy na čokoládové těsto umístěte dvě kostičky čokolády a ty zakryjte dalšími dvěma lžícemi těsta. Do hlubokého hrnce nalijte tolik vroucí vody, aby dosahovala do poloviny výšky hrnků. Přikryjte hrnec pokličkou a postavte na nízký plamen. Po cca 10 minutách byste měli mít hotovo. Dezert zaprašte moučkovým cukrem a okamžitě podávejte. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů