Slaný koláč s vejci a jarní cibulkou - postup přípravy
Při volné neděli máte dokonalou šanci si trochu přivstat a překvapit svou rodinu touto lahodnou snídaní. Na přípravě tohoto koláče není nic složitého a rozhodně díky němu všem rozjasníte den hned z rána.
Těsto
Směs z jarní cibulky
Dvě vejce dejte uvařit natvrdo, mezitím si připravte těsto. Zbylé dvě vejce rozšlehejte metličkou a smíchejte s rozpuštěným máslem a kefírem (lze nahradit bílým jogurtem). Zvlášť promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté přimíchejte ke směsi z kefíru. Jakmile jsou vejce uvařená, nakrájejte jarní cibulku nadrobno a nechejte ji zlehka osmažit na rozpáleném oleji, aby změkla.
Vejce nakrájejte na kostičky, přidejte je k cibulce, osolte, opepřete a promíchejte. Poté směs přidejte k těstu. Kulatou pečicí formu vymažte rostlinným olejem a výslednou směs do něj nalijte. Vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 35 minut. Koláč podávejte teplý, dobrou chuť!