Kuřecí prsa s brambory z jednoho plechu - postup přípravy
Přijdete z práce, spěcháte, máte hodně povinností a do toho hlad. V takovém případě není lepšího řešení, než se vrhnout na přípravu obědu z jednoho plechu. Zašpiníte totiž při ní minimum nádobí.
Maso a příloha
Omáčka
Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na poloviny, dejte je do mísy a zalijte mlékem. Důkladně promíchejte, mísu zakryjte a nechejte odležet na hodinu v lednici. Cibuli nakrájejte na céčka, česnek na plátky, kozí rohy a kapii na menší kousky a brambory nakrájejte na plátky. Do mísy dejte sůl, pepř, tymián, mátu, papriku, rajský protlak, paprikovou pastu a promíchejte.
Poté prolisujte česnek, zalijte jej olejem, přidejte rozmarýn a znovu promíchejte. Jednu lžíci omáčky naneste na vymazaný plech a rovnoměrně ji mašlovačkou rozprostřete po celém povrchu. Do všech rohů a doprostřed rozložte bobkové listy. Nyní můžete vrstvi. Začněte nejprve cibulí, na tu dejte kousky česneku a osolte.
Kuřecí maso sceďte a potřete jej marinádou. Brambory dejte do mísy se zbývající marinádou a všechny je v ní obalte. Vyskládejte je postupně na vrstvu cibule jedno kolečko vedle druhého a všude mezi ně do mezer naskládejte papriky, zbylá volná místa zakryjte zbývajícími bramborami. Na vršek naskládejte kuřecí prsíčka.
Pečicí papír namočte ve vodě a celý obsah plechu s ním zakryjte. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů péct na 35 minut. Pak sundejte pečicí papír a pečte dalších 20 minut. Následně máte hotovo a můžete podávat, dobrou chuť!