Pečená vepřová kapsa se zeleninou - postup přípravy
Oběd z jednoho pekáče a alobalu možná zní jako sci-fi, ale rozhodně stojí přinejmenším za vyzkoušení. Nejenže zašpiníte minimum nádobí, zároveň si pochutnáte i na něčem zdravém.
Maso
Zelenina
Maso rozdělte na čtyři části a každou část ještě v půli nařízněte, čímž vytvoříte kapsu, kterou budete později plnit. Do misky dejte sůl, mletý pepř, koření na maso a promíchejte. Maso touto směsí okořeňte ze všech stran i zevnitř kapsy, poté ho dejte do větší mísy. Do jiné misky dejte kukuřičný škrob, rajský protlak, nalijte vodu a promíchejte.
Poté marinádu přelijte do mísy k masu, zabalte ji do potravinářské fólie a nechejte okolo 4 hodin uležet v lednici. Cibuli nakrájejte na půlměsíce a dejte do misky, přidejte k ní pepř, přilijte ocet, promíchejte a nechejte 20 minut odstát. Papriky rozkrojte na půl a zbavte je jádřince i stopky.
Rajčata zespod nařízněte do křížku a dejte je i se zbylou zeleninou (kromě cibule) do alobalu. Všechnu zeleninu potřete olejem a okořeňte ji solí a oreganem. Maso dejte do formy na pečení a každý kus naplňte plátkem mozzarelly. Následně maso zakápněte olejem a navrstvěte na něj nakrájenou cibuli. Formu s masem i zeleninu v alobalu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 35 až 40 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!